New Balance ML597VAC

-40%

New Balance ML597VAC

Gyártó: New Balance


Cikkszám: ml597vac-44,5


24990 14994 / db
Méret:
Szín:
Mennyiség:

Készleten!

New Balance


A New Balance története 1906-ban kezdődött Bostonban, amikor William J.Riley, egy 33 éves angol bevándorló elhatározta, hogy megpróbál segíteni a lábfájdalmakkal küszködőkön és megalakította a New Balance Arch Support Company-t, mely speciális talpbetéteket és egyedi gyógycipőket készített. 1934-ben Riley partnerként maga mellé vette Arthur Hallt, aki addig sikeres eladóként dolgozott nála. Ekkortájt mutatták be az első szöges futócipőjüket, melyet még teljes egészében kézzel készítettek. Ebben a szögesben versenyzett Dan McBride, a Reddish Road Race elnevezésű futóversenyen Massachusettsben.

A céget aztán 1954-ben Hall adta el saját lányának és sógorának, Eleanor és Paul Kidd-nek. A gyógylábbelik és talpbetétek 1961-ig uralták a cég profilját. piacra dobták a Trackster-t. Jim Davis a cég jelenlegi elnöke és vezérigazgatója 1972-ben a Boston Maraton napján vásárolta meg a céget. Ekkor a cégnek mindőssze hat alkalmazottja volt, és napi 30 pár cipőt gyártottak, amiből éves szinten 100.000 dollár forgalomra tettek szert. Davis célja az volt, hogy a New Balance vezető szerepet töltsön be a világ csúcsminőségű sportcipőket gyártó cégei között. Számítása bejött, hiszen a hetvenes években a futás népszerűsége folyamatosan növekedett, és a New Balance forgalma ugrásszerűen nőtt, különösen miután Tom Fleming 1975-ben egy New Balance 320-as cipőben futva megnyerte a New York City Marathont. és a rákövetkező évben a Runner's World magazin a New Balance 320-ast válaszotta meg az év futócipőjének. Az 1999-es Chicago Maratonon pedig a marokkói Khalid Khannouchi New Balance RC110 Racing Comp cipőben versenyezve új maratoni világcsúcsot ért el.



Az 1980-as évektől a New Balance termelésének egy részét elvitte az USA-ból, vietnámi, indonéziai, mexikói, dominikai, majd a kilencvenes évektől főként kínai üzemekbe. Ma a New Balance a világ 5. legnagyobb sportcipőgyártó cége, világszerte mintegy 3000 alkalmazottal. Termékeit 2500 partnerén keresztül a világ 120 országában árusítja, éves forgalma 2000-ben elérte az 1 milliárd dollárt, és azóta is emelkedik. A New Balance futócipők egyik legnagyobb vonzereje, hogy minden méret hat különböző szélességben készül, így a futók tényleg megtalálhatják a széltében-hosszában rájuk passzoló modellt.  

Árkalkuláció és Foglalás