Ray-Ban RB 3016 1157 Clubmaster

-30%

Ray-Ban RB 3016 1157 Clubmaster

Gyártó: Ray-Ban

Méretek és részletek L
Lencse mérete 51
Lencsék közötti keret mérete 16
Rudacskák hossza 145
   
Stilus Unisex
Váz típusa Komplett keret
Keret forma Brownline
Keret anyaga Műanyag
   
Szín Havana Barna
Keret szín Spotted Black Havana
Lencse szine Zöld
Lencsék színe G-15 Green

 

 


Cikkszám: rb3016-1157


54290 38003 / db
Méret:
Szín:
Mennyiség:

Készleten!

Ray-Ban

A Ray-Ban története 1937-ben kezdődött, amikor az amerikai légierő a Bausch & Lomb cégnek megbízást adott egy speciális, pilóták számára készülő napszemüveg kifejlesztésére. A megbízást megelőzte egy apró, de semmiképpen sem elhanyagolható esemény. 1927-ben, a légierő kötelékében tartozó MacCready főhadnagy, léghajóján átrepülte az Atlanti óceánt. A túl erős fényerő és a nap sugarainak visszaverődése következtében fellépő fejfájással és hányingerrel küzdött a magasban. MacCready a Bausch & Lomb céghez fordult, szükségük lenne egy napsugártól takaró és védő, ugyanakkor jó kilátást biztosító szemüvegre. Így született meg a „zöld szemüveg", amely nemcsak véd, hanem szűr is. Ezt a zöld lencsét szuperkönnyű keretbe foglalták, Large Metál névre keresztelték és kitalálták mellé a Ray-Ban márkanevet. 1937. május 7-én a Ray-Ban 3 dollár 75 centes egységáron megjelent a piacon.

Nem kellett sok ahhoz, hogy az amerikai sztárok többsége is népszerűsítse. 1952-ben a Wayfarer modell megjelenésével- melyet James Dean is hordott- újabb sikerfejezetek kezdődött, a márka történetében. Így lett a Ray-Ban a nyugat- európai és az amerikai fiatalok vágyainak netovábbja.

A nyolcvanas évek hozta meg a legnagyobb fordulatot, 1987 -ben ünnepelte a Ray-Ban az 50. születésnapját. Ebből az alkalomból a Fashion Designers of America tanácsától megkapta a Fashion Award- díjat. Ekkorra a Ray-Ban őrület eléri a filmrendezőket is. A végleges szentesítésre, a hírnév megerősítésére azonban akkor került sor, amikor Jack Nicholson Wayfarer típusú szemüvegben jelenik meg az Oscar- díj kiosztón.

 

Árkalkuláció és Foglalás