Hogyan öltözködjünk a testalkatunknak megfelelően?

2019 September 02

Itt van az ősz újra, és mi most sem fogunk unatkozni, ugyanis elhozzuk Nektek a legújabb trendeket, öltözködési tippeket.

Ebben a bejegyzésben igyekszünk összeszedni, hogy a különböző testalkattal rendelkezőknek mit érdemes kiemelni és hogyan tegyék azt, illetve, hogy mik azok a ruhadarabok, amik kerülendőek a számukra.

Elsőként tisztázzuk, nem a súlyunk és a magasságunk számít, hanem az alakunk!

 

 

 

1.Alma alkat

 

Jellemzőjük, hogy széles vállal, felsőtesttel és derékkal rendelkeznek, tehát a felsőtest erősebb, hangsúlyosabb. A csípő viszont keskenyebb, a karok és a lábak vékonyabbak.

 

Tippjeink ehhez a testalkathoz:

Cél, hogy minél kisebbnek láttassuk a középső részt. Érdemes viszont kiemelni a karokat, lábakat, vállat. Játsszunk bátran a laza, bővebb tunikával, V-nyakú felsőkkel, ruhákkal. Kerülni kell a magas derekú nadrágot, de egy szűkszárú, alacsony derekú nadrág kiemeli a lábakat és elrejti a hason lévő felesleget.

 

 

 

2. Körte alkat

 

A csípő szélesebb, mint a mellkas, a derék keskenyebb, a vállak kevésbé szélesek.

A csípőn és a lábakon van súlyfelesleg.

 

Tippjeink ehhez a testalkathoz:

 

 A cél, hogy megnyújtsuk a testet, a felsőtestre helyezzük a hangsúlyt, illetve emeljük ki a derekat. A legjobb mód erre a hangsúlyos kiegészítők viselése, nagy nyaklánc, lógós fülbevaló, mélyen kivágott V-nyakú felsők. De egy A-vonalú ruha is nagyszerű választás lehet, alulra pedig érdemes sötétebb árnyalatokat választani. A feltűnő mintáktól, és plusz zsebektől tartózkodni kell.

 

 

3.Szögletes alkat

 

Fiús, vagy atlétikus alkatnak is nevezik, jellegzetessége, hogy a vállak, a derék és a csípő nagyjából ugyanolyan szélesek.

 

Tippjeink ehhez a testalkathoz:

 

 Nőiesíteni kell az alakon, hangsúlyozzuk ki a derekat, ezt pedig úgy tehetjük meg, hogy magas derekú körszoknyát választunk. A szűk ruhák is jól jöhetnek, hogy a mell nagyobbnak tűnjön. Játszhatunk a mintákkal, csíkokkal, hogy arányosabb legyen az egész test.

 

Kerüld a bő ruhákat, mivel azoktól fiús lehet a kinézeted. Hangsúlyozni kell a nőies vonalat és ne félj a rétegezéstől, számodra nagyon előnyös.

 

 

4. Homokóra alkat

 

Ahogy a neve is utal rá, a homokóra alkatra a széles a mellkas, vékony a derék, és széles a csípő jellemző.  A súly általában a csípőre és mellkasra rakódik.

 

Tippjeink ehhez a testalkathoz:

 

Ha ebbe a típusba tarozol, akkor a cél kiemelni a domborulatokat testhezálló ruhákkal, alakformáló darabokkal. Ezt megteheted ceruzaszoknyával, peplum blúzzal, magas derekú nadrággal, vagy akár csónak nyakú felsővel.

Ha a megfelelő kabátot keresed az őszi szezonra, akkor olyat érdemes választani, ami a középső részt hangsúlyozza ki, mint például egy öves ballonkabát. Lényeg, hogy kiemeljük a vékony derekat! Kerüld a baby-doll ruhákat és a hosszú kardigánokat, ezek rontanak az alakodon!

 

 

 

Reméljük, hogy ennek a pár hasznos tippnek a segítségével Neked is sikerül beszerezned az alkatodnak legmegfelelőbb őszi darabokat! 

 

 

 




Árkalkuláció és Foglalás