Abercrombie & Fitch


Az Abercrombie & Fitch története egészen a késő 1800-as évekig nyúlik vissza, amikor David T. Abercrombie megnyitotta az első boltját Manhattanben, New Yorkban. Az Abercrombie & Fitch eredetileg csak Abercrombie Co. néven futott. 1900-ban Mr Abercrombie bevonta egyik gyakori vásárlóját, Ezra Fitch-et az üzletbe. Ám a kapcsolatuk nem alakult jól, és végül elváltak útjaik.

1909-ben Mr Fitch bevezetett egy katalógust, valamint a márka postai rendelésének az opcióját. Ez jelentősen segített abban, hogy szélesebb körökben is elterjedjen a márka. 1917-ben, amikor Abercrombie & Fitch üzletet nyitottak a Madison Avenue-n New Yorkban, a kínálat 12 emeletnyi helyet töltött ki. Az 1960-as évek végén a cég anyagi gondokkal kezdett el küszködni, és csakhamar 1977-ben hivatalosan is csődbe ment.

1988-ban a Limited Brands szerezte meg az Abercrombie and Fitch-et.
A Limited Brands híres a sikertörténeteiről, mint a Victoria’s Secret, a Lerner New York, az Express és az Henri Bendel. Michael F. Jeffries-t választották meg a részleg fejének. Az ő ötlete az Abercrombie & Fitch márkájának visszahozatalára az volt, hogy “sercegjen a szextől”.  Az új marketing-stratégia működött, és elkezdtek felbukkanni az üzletek az Egyesült Államok sikkesebb plázáiban. Az 1990-es évek elején a vállalat visszatért a gyökereihez a boltok külsejét illetően.
Árkalkuláció és Foglalás