Armani


Giorgio Armani az egyik legsikeresebb olasz divattervező, Észak-Olaszországban, Piacenzában nőtt fel két testvérével.
Két évig orvosi tanulmányokat folytatott, majd 1957-ben Milánóba költözött, ahol egy divatüzlet kirakatrendezőjeként kezdett el dolgozni.
Giorgio Armani ezt követően a milánói La Rinascente áruház férfidivat-osztályának beszerzőjeként dolgozott. Megismerkedett Nino Cerruti divattervezővel, aki mellett nyolc évet töltött asszisztensként. 
Minden előtanulmány nélkül tervezte meg Hitman nevű kollekcióját, amellyel berobbant a divatvilágba.
Szerencsés fordulat volt a találkozás a nála 11 évvel fiatalabb Sergio Galeotti üzletemberrel, akivel önálló stúdiót nyitott a divatos Corso Venezián. 1974-ben óriási sikerrel mutatták be kollekciójukat, amelyen már látható volt a fekete alapon fehér betűkkel írott Armani márkanév.

 

A tervező szokatlan összefüggésben használt szokatlan anyagokat és kombinációkat. A férfiak számára egészen új stílust dolgozott ki, amely a lazán elegáns lekerekített formákat pontosan szabott kiváló minőségű anyagokkal ötvözte. Mintha egy szobrász érintette volna meg a kelméket, Armani újra értelmezte a hagyományos öltönyt  a kiváló angol gyapjúból olyan kényelmes zakókat tervezett, mint a selyempizsama.

 

1975-ben nők számára is előrukkolt egy határozott, férfiasabb stílussal. Cégéhez kommunikációs igazgatóként csatlakozott testvére, a stílusikon Rosanna Armani, aki korábban modellként vált ismertté. Armani volt az első divattervező, aki hírességeket kért fel ruhái bemutatására és népszerűsítésére rangos eseményeken. A divatcézár tervezte a 2012-es londoni olimpiai játékok olasz küldöttségének ruháját. Már korábban is dolgozott sportolókkal, alsóneműit David Beckham futballista és Rafael Nadal teniszező is reklámozta. Mára valóságos birodalmat épített fel, palettáján a férfi- és női ruházaton kívül különböző kiegészítők, lakberendezés, parfüm, szemüvegek és napszemüvegek, sőt konyhai mosogatók is szerepelnek, de kávéházlánca és szállodája is van.

 
Árkalkuláció és Foglalás