Marc Jacobs


Marc Jacobs az 1963-ban New Yorkban született divattervező már egészen fiatalon nagy érdeklődést mutatott a művészetek és a szabászat iránt, 1981-ben felvételt nyert a Parsons School of Design-ba, 1986-ban pedig már meg is alapította saját divatházát. Hamarosan számos díj indította el a tervezőt a világhír felé vezető úton.

1989-ben a Perry Ellis vezető tervezője lett, de 1992-ben bemutatott botrányos grunge kollekciója után elbocsátották. Ezek után üzleti partnerével, Robert Duffy-val közösen megalapította a Marc Jacobs International Company céget. Ezt követte a Marc Jacobs Men férfikollekció, majd 2001-ben a Marc by Marc Jacobs és a Little Marc 2004-ben. Az 1997-es év volt a hatalmas fordulópont a karrierjében, amikor elnyerte a Louis Vuitton művészeti vezetői pozícióját. Sikeresen megreformálta az ikonikus márka klasszikus stílusát, és bevezette a ready-to-wear piacra. 

Marc Jacobs saját márkája ma világszerte több mint száz üzlettel büszkélkedhet, és férfi és női ruházati termékek, kiegészítők, lábbelik, karórák és parfümök széles választékát kínálja. A népszerű Marc by Marc Jacobs márkát 2001-ben hozta létre, melyben a korai, főiskola utáni éveinek stílusa érvényesül. Ezekre a kollekciókra mindig a stílusok és minták játékos keverése és a humor jellemző. Jellegzetes darabjai az "összefirkált" hatású farmernadrágok és a logós kitűzők. 




Árkalkuláció és Foglalás