MCM


Az MCM márka eredetileg Michael Cromer Müncheből alakult, az MCM márkát Michael Cromer 1976-ban alapította Münchenben. A vállalat olyan drága bőröndöket és kézitáskákat tervezett, amelyek az 1980-as években népszerűek voltak, hivalkodóak és csillogóak. Az MCM 1993-ban népszerűségének csúcsán, világszerte 250 boltot üzemeltetett, és 250 millió dolláros forgalmat bonyolított. A Cromer ellen 1995-ben adóelkerülés miatt a német adóhatóság vizsgálatot folytatott. A bankok és a befektetők elvesztették hitüket az MCM pénzügyi stabilitásában. 1997-ben átalakították a vállalatot, a védjegyjogokat megosztották és eladták. 

2005-ben A Sungjoo Group vásárolta meg az MCM márkát melyet Sung Joo Kim, a dél-koreai mágnás Kim Soo-keon legfiatalabb lánya alapított. Kim újra befutatta az MCM márkát, 2006-ban egy új MCM boltot nyitott Berlinben. Az MCM ezután New Yorkban, Torontóban, Párizsban, Londonban, Szingapúrban, Tokióban és Kínában is újra megnyitotta üzleteit. 2011-ben az MCM Hong Kong legnagyobb áruházában, az Entertaiment Buildingben is megnyitotta kapuit. 

Az MCM értékesítéseinek mintegy 70% -át teszi ki Ázsia, Európában, a Közel-Keleten és Amerikában pedig körülbelül 30% -ot.  
Árkalkuláció és Foglalás