Persol1917 Torino - Giuseppe Ratti fényképész, a Berry optika tulajdonosa elindult útján a nemzetközi hírnév irányába, elekezdett műszakilag élenjáró szemüvegeket gyártani, melyek eleget tesznek sport- és repülőgép pilóták igényeinek is. Így jelenik meg a Protector szemüveg füstüveg lencsékkel. Az új típusú szemüvegeket szinte azonnal használatba veszik az Olasz Légierő pilótái.
A húszas években fejlesztették ki a később minden Persol napszemüvegben használt híres sárgásbarna lencsét.1938-ban létrejön a Persol márka. A Per sole, olaszul azt jelenti a nap ellen. 

1957-ben születik meg a híres 649-es modell, amelyet a még napjainkban is gyártanak. A különleges és nagyon jól sikerült eredeti design azonban olyan sikert hozott a modell számára.
A Persol szemüvegeit egyre gyakrabban viselik nem csak pilóták és sportolók, de a kor népszerű személyiségei, a színházi valamint a filmvilág sztárjai, többek között Greta Garbo és Steve McQueen is. 1968-ban viselte legelőször a kék lencsés, PO 714 SM modellt a Thomas Crown ügy forgatásán. Több, mint negyven év elteltével a Persol azzal ünnepelte a színészt, hogy kedvenc szemüvegét új, speciális kiadásban újították meg. Ezért ez lett a Steve McQueen Special Edition Collection.
A Persol márka, azóta is egyre népszerűbb a hírességek, sztárok körében.
Árkalkuláció és Foglalás