Red Bull


1976-ban Chaelo Yoovidhya Thaiföldön mutatta be az általa kifejlesztett italt amely neve Krating Daeng volt. A készítőt a Lipovitan nevű energiaital inspirálta amely egyik fő összetveője a taurin volt, célcsoportja pedig a thai kamionsofőrök és fizikai munkások voltak, segítségével sikeresen küzdötték le a fáradtság tüneteit. Dietrich Mateschitz 1982-ben Thaiföldön járt ekkor találkozott Yoovidhya-ával és a Krating Daeng nevű italával. Dietrich rájött hogy az italban nagy potenciál rejlik és 1984-ban megalapították a Red Bull GMBh-t. A Red Bull 1992-ben lépett először piacra európai országokban majd 1997-ben Amerikában, 2000-ben pedig a közel keleten. A cég székhelye Fuschl Am See nevű településen van Ausztriában, Salzburg közelében. 

A Red Bull nemzetközi marketing aktivitása főként az extrém sportokhoz vonzódó, illetve azokat űző fiatalokat célozza. A megcélzott extrém sportok köre igen széles, például: hegyikerékpározás, motokrossz, szörfözés, hódeszkázás, gördeszkázás, kajakozás, wakeboardozás, sziklaugrás, korcsolyázás, freesstyle motokrossz, rali, a Forma-1, sőt, még a breaktánc is.

Manapság a Red Bull a világ egyik legismertebb brandjévé nőtte ki magát, számos különböző sportágban jelenlévő csapatot szponzorál vagy tulajdonosa annak. A Red bull az energiaitalon kívűl már saját ruha és kiegészítő márkával is rendelkezik.
Árkalkuláció és Foglalás