Roberto Cavalli


Roberto Cavalli 1940. november 15-én született Firenzében. Szerény körülmények között, de egy festőművész nagyapa, és egy szabó édesanya mellett nőtt fel, így magától értetődően az Academy of Art-ba jelentkezett. Cavalli már fiatalon a különböző anyagok párosításával, a textilek és bőrök különleges mintázásával, rajzolással, tervezéssel, festegetéssel próbálkozott az erre kialakított műhelyében.

Roberto Cavalli 1972-ben mutatta be első kollekcióját a firenzei Palazzo Pitti fehér termében. Mivel a farmer egyáltalán nem számított divatos viseletnek, az emberek bírálták, és nem tartották jó ötletnek, hogy más anyagokkal kombinálta; de bőrkabátjai sem kaptak jobb kritikákat. A következő években makacssága és büszkesége meggátolta abban, hogy behódoljon az aktuális divatirányzatnak. Visszahúzódva tervezett, és kitartott állatmintái, patchwork munkái és arannyal díszített ruhái mellett. Kívülállóként kergette tovább álmait, amíg az áttörés be nem következett.

Az 1970-es évek végén megismerkedett későbbi nejével, az ex Miss Universe Eva Duringerrel, akivel közösen létrehoztak egy újabb kollekciót, és a Milano Collezioni keretén belül ismét megmutatta magát a világnak.

Nem várt siker koronázta együttműködésüket, mind a sajtó, mind pedig a közönség berkein belül. Új lendülettel hozott létre irányvonalakat, mint például a Menswear, Just Cavalli (fiatalok részére), Underwear, Class (kötöttáru kollekció), Freedom (hétköznapra), Angels (6 hónaptól-14 éves korig) Homewear (otthoni viselet), valamint újabb és újabb napszemüvegek, karórák, ékszerek láttak napvilágot.  Csapatként dolgoznak: Eva felügyeli a végső simításokat, övé a bemutatók tervezése, Roberto Cavalli pedig az anyagokért, a szabásért és a színekért felel.

Tervezett fellépőruhákat Shakirának, Christina Aquilerának, a Spice Girlsnek, Michael Jacksonnak, Jennifer Lopeznek. November 8-án útjára bocsátotta a H&M-nek tervezett kollekcióját, ami óriási sikert aratott. San Franciskoban a márka női osztályán 10 perc alatt elfogytak a darabok, a férfién 3 órába tellett. Bostonban mindkét nemnek 15 percébe tellt kifosztani a boltot. A divaton kívül másba is belekóstolt: piacra dobta saját készítésű borát.
Árkalkuláció és Foglalás