Tommy Hilfiger


Tommy Hilfiger 1951-ben született Elmirában, New York államban. Két cimborájával már igen ifjan, középiskolás éveik alatt megnyitották első üzletüket, ami hamarosan csődbe is ment.

A Tommy Hilfiger márkát, a divatszakmában ugyan még továbbra is ismeretlenül, már Manhattanben indította, ám a „klasszikusok egy csavarral” hamarosan a Hilfiger szinonimájává vált, s világszerte ismertté tette tervezője nevét.

A növekvő népszerűség hatására nők is a férfi Hilfiger ingeket hordtak, a sikereken felbuzdulva 1995-ben a kínálatot női kollekcióval is kiegészítették, melyet szintén az ingek és farmernadrágok képviseltek egy kicsit szexisebb kivitelben. Még ugyanebben az évben Tommyt az év férfi divattervezőjének választotta az Amerikai Divattervezők Tanácsa.

2004-ben a Tommy Hilfiger cégnek 5400 alkalmazottja volt, az éves bevétele pedig átlépte az 1,8 milliárd USA dollárt. Ez nagy ugrás ahhoz képest, hogy a vállalkozás egy nagy kopott inggel indult.

A Tommy Hilfiger márka töretlen sikeréhez, mára nemcsak az ingek, farmerek, pólók, de külön cipő, óra, parfümkollekció, valamint a brand lakberendezési tárgyai is szervesen hozzájárulnak.
Árkalkuláció és Foglalás