Versace


A divatcéget Gianni Versace alapította 1978-ban, az olaszországi Milánóban. Az első butikot a Via della Spigán nyitotta meg és szinte azonnal népszerűvé vált. Mára világvezető nemzetközi divatházzá nőtte ki magát. A cég luxus minőségű ruházatot, divatcikkeket, ékszert, illatszert és lakberendezési tárgyakat tervez és forgalmaz.

Gianni Versace 1997-ben gyilkosság áldozata lett, így a céget két testvére vette át, Donatella Versace művészeti igazgatóként, és Santo Versace vezérigazgatóként. Donatella lánya, Allegra a vállalatot 50%-ban birtokolja. A cég tervezői és stylistjai csoportokban dolgoznak. Minden munkacsoport kifejezetten egy divatvonalon munkálkodik. A csapatok Donatella Versace felügyelete és koordinációja alatt működnek.

Jelenleg több mint 80 butikjuk van a világszerte öt kontinensen (Európa, Észak Amerika, Dél-Amerika, Ázsia és Ausztrália). A vállalat központja továbbra is Milánóban található. A márka rendkívül nőies darabjairól ismert, amikkel mind a kifutókon, mind pedig a hírességek körében nagy népszerűségre tettek szert. Védjegyükké vált a testhez simuló, női vonalakat követő, merész, mélyen dekoltált szabás. Gyakran a legkülönbözőbb anyagokat (műanyag, bőr, textil) társítják.
Árkalkuláció és Foglalás