Adidas Forest Grove

-40%

Adidas Forest Grove

Gyártó: Adidas


Cikkszám: cg5672-45


19900 11940 / db
Méret:
Szín:
Mennyiség:

Készleten!

Adidas

Az Adidas vállalkozást az első világháború után a két Dassler testvér, Adolf és Rudolf alapította 1920-ban kezdtek el a szűkös időkben fellelhető anyagokból sportcipőket készíteni. A két testvér közül Adolf volt a feltaláló és újító, míg Rudolf a kereskedői vénával megáldott. Az alapötlet az volt, hogy minden egyes sportágnak más és más jellegű cipőre van szüksége. A kezdeti próbálkozások után a két testvér megalapította Gebrüder Dassler néven a családi vállalkozást. Adolf folyamatosan jelen volt a sporteseményeken és szoros kapcsolatban állt a sportolókkal is, hogy minél jobban megismerhesse az igényeiket. Már a 20-as évek közepétől kísérleteztek a stoplis cipőkkel. Először az 1928-as amszterdami viseltek a sportolók Dassler-cipőket.

1936 -ban Jesse Owens, Dassler futócipőben nyerte a berlini olimpián az aranyérmet. A háborúban a két testvér és családjaik vitája elfajult, ami végül a cég kettéosztásához vezetett. Adolf 1947-ben indította újra a termelést 47 dolgozóval, a cég pedig 1949-től viseli az Adidas nevet, amelyet Adolf Dassler nevéből alkottak.

A cég minden jelentősebb sporteseményen képviseltette magát és az aktív sportolókkal tartott jó kapcsolatának köszönhetően szinte minden egyes sportág számára optimális cipőt készített. Adolf Dassler 1978-as halálát követően a cég irányítását a felesége, Käthe és fia Horst vették át. Horst nevéhez fűződik a márka franciaországi bevezetése és a sportmarketing terén elért vezető hely. Az Adidas Napjaink egyik legismertebb sportmárkája.

 

Árkalkuláció és Foglalás